Borac četvrti u jesenjem dijelu prvenstva

Posted: 12 Novembra, 2014 in Uncategorized

Borac je odigrao svih 11 utakmica u jesenjem dijelu prvenstva, dok neki klubovi moraju da odigraju zaostale utakmice.

Šest pobjeda, dva remija i tri poraza, ukupno 20 bodova, sakupili su igrači Borca.

Većinu bodova su nezasluženo izgubili, jedina ekipa koja je nadigrala Borac bila je ekipa Poleta iz Podnovlja. U 4. kolu vidjeli smo krađu na domaćem terenu protiv Hajduka, a na sretan način i Kotorani su sačuvali bodove kući. Komšije iz Osinje i Kalenderovaca uspjeli su da odole i “otkinu” bodove.
Pobjede su bile dosta ubjedljive i zaslužene, a redom su padali Željezničar, 4. Juli, Zvijezda, BSK, Zborište i Vučijak.

Napadači su dosta dobro odradili svoj dio posla i postigli su 32 i gola i prvu su po efikasnosti zajedno sa fudbalerima Zvijezde.
Najbolji strijec lige Budeša postigao je 9 golova, Ćorić i Makivić postigli su po 6 golova, Brković se 3 puta upisao u listu strijelaca, po 2 puta Lisičić i Savić, a po 1 pogodak imaju Kozič, Kojić, Bašić i Kulaga Dalibor.

Odbrana je kapitulirala 16 puta.

Sve utakmice odigrali su Ćorić, Kulaga Dalibor i Bojanović. 10 nastupa imaju Brković, Kojić, Makivić, Savić i Simić. 8 puta na teren su izašli Dragišić i Budeša. 6 nastupa imaju Zemunović, Lisičić i Bašić. 4 puta na golu je bio Gojić. Utakmicu manje imaju Nedić, Kozić i Savić. 2 Utakmice su odigrali Đurđić i Dragosavljević, a jedan nastuo imaju Kulaga Dario i Plavšić.

Bez crvenog kartona završena je poluszeona, samo Lisičić je dobio tri žuta kartona, dva kartona imaju Brković i Ćorić,a po jedan Kojić, Bašić, Budeša, Zemunović i Dragišić.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s